In de solotentoonstelling ‘Kuierljocht/Wandellicht’ van Anne Feddema zijn nieuwe schilderijen en werken op papier te zien. Intense belevingen van vorm, ritme en kleur. Obsessief schildert Feddema elke dag zijn subjectieve weergave van de wereld die hij observeert tijdens het wandelen. De dromerige ervaringen die erin voorkomen draagt de kunstenaar graag over aan de kijker. Anna Tilroe schreef een essay bij het werk. Lees essay

‘In mijn nieuwe werk, werd...wordt en gaat er nog heel wat afgewandeld worden. De schilder gaat op pad ...kijkt, neemt mee, zet de pas erin...naar het atelier. Daar gaat alles zijn gangetje en loopt het wel los. Nu mogen de bezoekers erlangs benen en zetten we het hangende werk weer in beweging’.
Anne Feddema (Leeuwarden, 1961) beeldend kunstenaar, dichter, schrijver volgde zijn opleiding aan Ateliers '63 in Haarlem. Had meerdere tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Werk van Feddema bevindt zich o.a. in de collecties van ABN AMRO, stichting FB Oranjewoud, Van Lanschot (Staalbankiers), UMCG, Fries Museum, Museum Belvédère, Provincie Friesland en in tal van privécollecties.

ROOM: screening fotoloop ‘29771 days’, Walter Baas (1963).
TANK: mini-expo ‘shifting patterns of sunlight’, nieuwe werken van Walter Baas.
Anne Feddema
7.3 - 11.4.2021
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief