home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
melklokaal is een artist-run tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst (op de grens van kunstenaarsinitiatief en galerie) die een actueel overzicht wil presenteren van verschillende generaties kunstenaars in diverse disciplines.
6 tot 8 eigentijdse en prikkelende tentoonstellingen per jaar met een rijk aanbod van regionale maar ook nationale kunstenaars, door melklokaal geselecteerd vanuit een persoonlijke betrokkenheid en affiniteit met het werk. Van solo- en groepstentoonstelling tot installaties, projecten of work in progress.
melklokaal richt zich op een positieve bijdrage aan de actuele ontwikkelingen van de getoonde kunstenaars en op een waardevolle stimulans voor de beeldende kunst in de regio.
melklokaal is gevestigd in de voormalige zuivelfabriek ‘Jagtlust’ in Heerenveen, in de ruimte waar oorspronkelijk de melk werd binnengebracht. melklokaal heeft beneden een kleine en een grote ruimte en een bovenverdieping ROOM voor projecten en installaties. In TANK ‘bewaart’ melklokaal kunstenaars, verbonden aan melklokaal, in mini-expo's.

Kunstenaars van melklokaal
Machteld van Buren, Anne Feddema, Jochem Hamstra, Fons Hoiting, Tjibbe Hooghiemstra, Henrik Kröner, Albert Oost, Dineke Oosting, Jan Snijder, Coen Vunderink, Christiaan Drost, Aafke Ytsma, Maurice van Tellingen.

melklokaal, opgericht in 2014, is een initiatief van Albert Oost (1968) beeldend kunstenaar en Monique Vogelsang (1970) grafisch ontwerper / ruimtelijk autonoom.

Liefhebber van melklokaal
melklokaal ontvangt geen subsidies en wordt gefinancierd uit private middelen en giften. Ondersteun de tentoonstellingsplannen, word liefhebber van melklokaal! Wil je weten wat we met je delen, meer info of meedoen: Download folder
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen