Om het te begrijpen moet het gereconstrueert worden

“Ik maak zowel kleine modellen als schilderijen. Vaak toon ik ze beide. De schilderijen zijn gebaseerd op deze modellen. Het miniatuur geeft totale vrijheid - er zijn geen praktische of finaciële grenzen - ze geven ruimte aan het ondenkbare.
In mijn werk is het resultaat van de twee vertalingen het uitgangspunt. Er ontstaat een vergelijk tussen model en schilderij - tussen medium en schaal. Om een realiteit te begrijpen, reconstrueer ik deze. Het is een spel tussen een object dat fysiek aanwezig is en de vertaling ervan. Door de verandering van schaal krijgen de objecten een andere betekenis toegekend”.
– Christiaan Drost 

Christiaan Drost (1984, Leiden) volgde zijn kunstopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (Graphic design), Royal College of Art in London (Communication Art and Design) en het Frank Mohr Institute in Groningen (Schilderen). Hij exposeerde o.a. bij TEMP! gallery in London, Kunstpodium T in Tilburg en in de Hermitage Amsterdam. Hij ontving de RCA Bursery Award en kreeg een nominatie voor De Varley Award. Christiaan Drost woont en werkt in Amsterdam.

www.christiaandrost.nl
Christaan Drost
inschrijven mailinglijst
melklokaal
heremaweg 201
8444 AP
heerenveen
terug
home
nieuws
exposities
over melklokaal
contact
exposities archief